Over Private Lease

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Private Lease.

 • Kies uw Citroën
  Stel uw favoriete Citroën eenvoudig samen: kies uw uitvoering, motor, kleur en extra opties, zoals winterbanden.
  Ook kiest u voor hoeveel maanden en kilometers u het contract afsluit.
  Direct rijden? Zoekt u dan in de actuele auto’s op voorraad!
 • Offerte & aanvraag
  Als u de auto naar wens heeft samengesteld, kiest u voor een directe aanvraag of offerte per mail.
  Dit is geheel vrijblijvend! Voor beide keuzes hebben we uw persoonlijke gegevens nodig.
  We zijn voorzichtig met de gegevens die we van u krijgen.
  Het gaat tenslotte om uw privacy.
  Daarom geven we uw gegevens alleen aan andere partijen als dat nodig én toegestaan is.
 • Beoordeling aanvraag
  Voeg voor aanvraag ook uw financiële gegevens toe en vervolgens wordt online de kredietcheck uitgevoerd.
  U ontvangt direct de uitslag.
  Citroën Private Lease beoordeelt samen met een onafhankelijke instantie of het aangaan van een Private Lease contract een financieel verstandige keuze is.
  Dit gebeurt middels een kredietanalyse om uw kredietwaardigheid te beoordelen.
 • Uw contract
  Is uw aanvraag (onder voorbehoud) geaccepteerd, dan ontvangt u een mail waarin u uw veilige persoonlijke omgeving kunt activeren.
  In deze omgeving vragen wij u om de benodigde documenten te uploaden.
  Denk daarbij aan: een kopie van uw legitimatiebewijs, actueel bankafschrift en inkomensgegevens.
  Vervolgens kunt u hier ook uw contract digitaal ondertekenen.
  Hierna heeft u nog 14-dagen bedenktijd.
 • Uw Citroën thuis geleverd!
  Tot slot ontvangen u en de dealer een definitieve bevestiging.
  Hiermee bestelt de dealer de auto, of levert deze uit voorraad.
  De auto wordt klaargemaakt voor aflevering.
  De dealer neemt contact met u op om de levering (aan huis) in te plannen.

Citroën Private Lease is een dienst waar u zorgeloos rijdt in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Dit betekent dat u geen aanbetaling doet en de volgende zaken in de leaseprijs zijn verwerkt: afschrijving, rente, afleveringskosten, allrisk verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud en eventuele reparatie door een erkend Citroën servicepunt, ruitbreuk, hulpdienst inclusief vervangend vervoer, BTW. Eigenlijk kunnen we beter uitleggen wat er niet onder valt. En dat zijn logische zaken: brandstof, boetes en bijvoorbeeld het wassen van de auto. De rest zit allemaal in het maandelijkse leasebedrag.

De Stichting Keurmerk Private Lease is onafhankelijke stichting en niet gebonden aan een leaseorganisatie of een consumentenorganisatie. Het doel is om de consument te beschermen. De consument weet – dankzij het keurmerk – dat de aanbieder veilig en verantwoord is.

Uw Mijn Private Lease is de omgeving waar alles staat over uw auto en contract. De gegevens zijn ongeveer een maand na activatie van uw contract volledig en correct zichtbaar in de online omgeving. Als u iets wilt wijzigen binnen uw contract is dit de plek om dat te doen. Doorgegeven wijzigingen zijn ongeveer een week na de melding zichtbaar in de online omgeving.

Nee, de bijtellingsregeling geldt alleen voor leaseauto’s die vanuit de werkgever verstrekt worden en de Citroën Private Lease-overeenkomst valt daar niet onder. Met Citroën Private Lease heeft u geen auto van de zaak.

Een voorraadmodel is een auto die kant en klaar bij de dealer staat en die u snel kunt leasen. Als u een auto zelf samenstelt dan kunt u zelf diverse opties, van bijvoorbeeld uitvoering tot kleur tot velgen tot interieur, aangevenen wordt deze specifiek voor u besteld. Het duurt dan langer voordat de auto bij u op de stoep staat.

Het kenteken wordt geregistreerd op naam van u als berijder. Wij als lease maatschappij, zijn en blijven eigenaar van de auto.

Het te betalen maandbedrag wordt mede bepaald op basis van het jaarlijkse kilometrage. Het aantal gereden kilometers is onder meer bepalend voor de restwaarde en de te verwachte onderhoudskosten. Dit is dus van invloed op de maandtermijn die u gaat betalen. Gedurende het leasecontract is het niet mogelijk de afgesproken kilometrage aan te passen. Bereken hier uw aantal kilometers.

Uw aanvraag is dan nog niet definitief. Eerst wordt beoordeeld of het een financieel verstandige keuze is. Dit gebeurt middels een kredietanalyse. Deze analyse wordt uitgevoerd om uw kredietwaardigheid te beoordelen. Om er zeker van te zijn dat wij samen financieel verstandige beslissingen nemen. Als uw aanvraag voorlopig is geaccepteerd, dan mailen we u het contract en vragen wij u om alle benodigde documenten aan te leveren of te uploaden, indien u of uw dealer dit nog niet heeft gedaan. Nadat wij het getekende contract retour hebben ontvangen en alle documenten gecontroleerd hebben, kunnen we de order aan uw (gekozen) dealer doorgeven. Uw dealer bestelt de auto en houdt u verder op de hoogte over de status van uw bestelling.

Bij Citroën Private Lease hoeft u geen verplichte aanbetaling te doen. In sommige gevallen zullen wij een zekerheidsstelling vragen in de vorm van een waarborg om uw kredietwaardigheid te garanderen. De waarborgsom kan niet hoger zijn dan driemaal het termijnbedrag. Citroën Private Lease zal deze waarborgsom - met rente - aan u terugbetalen uiterlijk binnen 65 dagen nadat de Private Lease-overeenkomst is geëindigd onder de voorwaarde dat u aan alle verplichtingen heeft voldaan die in de Private Lease-overeenkomst staan.

Ja, dit product is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar tot en met 80 jaar op het moment van afsluiten van het contract, en die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Wij registreren de Private Leaseovereenkomst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). De hoogte van het bedrag dat geregistreerd wordt, betreft het aantal maanden looptijd van het contract vermenigvuldigd met 65% van de maandtermijn. Voorbeeld: U heeft een contract van 36 maanden met een maandelijkse termijn van €275,00. De som van alle maandtermijnen is in dit geval 36 x €275 = €9.900,00. Het bedrag dat in dit geval geregistreerd wordt is dan 65% van €9.900,00 = €6.435,00.

Iedere aanvraag voor Citroën Private Lease wordt individueel beoordeeld, het hangt af van uw situatie of u wel of niet in aanmerking komt voor Citroën Private Lease.

 • Kopie geldig legitimatiebewijs van de klant(en)
 • Bankafschrift
  • Een volledig bankafschrift van de klant(en) van de vorige maand, met daarop alle af- en bijschrijvingen, zonder doorhalingen.
  • Heeft de klant meerdere bankrekeningen? Dan ontvangen wij graag het hierboven bedoelde bankafschrift van de rekening waarop het inkomen wordt gestort, waarvan de woonlasten worden afgeschreven en van de rekening(en) die gebruikt wordt voor reguliere huishoudelijke betalingen.
  • Op alle bankafschriften dienen de NAW gegevens vermeld te staan.
 • Gegevens inkomen en lasten
 • Dienstverband: een kopie salarisstrook van de klant(en) niet ouder dan 2 maanden. Indien de klant of zijn/haar partner een vast dienstverband van korter dan één jaar of een tijdelijke arbeidsovereenkomst heeft, ontvangen wij ook graag een kopie van de arbeidsovereenkomst.
 • Pensioen: is de klant of de partner gepensioneerd, dan ontvangen wij graag de laatste drie bijschrijvingen van dit pensioen op de bankrekening, een uitkeringsspecificatie of een overzicht van mijnpensioenoverzicht.nl.
 • Verwacht met pensioen: Gaat de klant of zijn/haar partner met pensioen gedurende de looptijd van de overeenkomst? Dan ontvangen wij graag een overzicht van het verwacht pensioeninkomen. Dit overzicht is op te vragen via https://www.mijnpensioenoverzicht.nl.
 • Sociale uitkering: Ontvangt de klant of zijn/haar partner een sociale uitkering, dan ontvangen wij graag de laatste bijschrijving van deze uitkering op de bankrekening en de uitkeringsbeschikking van het UWV.
 • Zelfstandig: Is de klant of zijn/haar partner zelfstandig? Dan ontvangen wij graag de meest recente volledige aangifte inkomstenbelasting.
 • DGA: Is de klant of zijn/haar partner DGA of is uw partner dat? Dan ontvangen wij graag de laatste 3 loonstroken en de 3 bijschrijvingen van het inkomen op de bankrekening.
 • Uitzendbureau: Werkt de klant of zijn/haar partner via een uitzendbureau? Dan ontvangen wij graag de laatste vier loonstroken. Zit de klant of zijn/haar partner in Fase A, 1 of 2 dan ontvangen wij ook graag de drie laatste jaaropgaven.
 • Gescheiden: Is de klant of zijn/haar partner gescheiden? Dan ontvangen wij graag de echtscheidingsconvenant en het bewijs van inschrijving in het gemeentelijk register en indien van toepassing een bankafschrift met de ontvangst of betaling van de alimentatie.
 • Studieschuld (DUO): Heeft de klant of zijn/haar partner een studieschuld? Dan ontvangen wij graag de DUO specificatie waaruit blijkt wat de hoogte van de originele schuld is en een bankafschrift met de afschrijving van het maandbedrag.
 • Kinderopvang: Kosten voor kinderopvang en kinderopvangtoeslag kunt u aantonen door middel van een recent bankafschrift.
 • Betaalregelingen: Heeft de klant of zijn/haar partner aangegeven dat er overige lasten zijn, zoals bijvoorbeeld een betaalregeling met de Belastingdienst of de zorgverzekeraar? Dan ontvangen wij graag specificaties waaruit blijkt wat de inhoud van de betaalregeling is.

Lukt het niet uw nieuwe auto op te halen bij uw Citroën-dealer? Dan bezorgen wij uw auto graag bij u thuis. Uw dealer belt u voor de afspraak voor aflevering. U ontvangt uw auto dus wanneer het u uitkomt. Private Lease. Dat is slim geregeld!

Voorwaarden voor Home Delivery van uw auto:
1. Wij bezorgen uw auto alleen op het adres waar u woont en staat ingeschreven.
2. Wij bezorgen uw auto van maandag tot en met zaterdag tussen 9:00 en 17:00 uur.
3. Wij leveren uw Private Lease-auto binnen een straal van 30 kilometer van de geselecteerde dealer.
4. Op de dag dat wij uw auto afleveren, bellen wij u vooraf even op. Het is dus van belang dat u een telefoonnummer opgeeft waarop u bereikbaar bent.
5. Bij de aflevering van de auto dient u het Afleverdocument te ondertekenen.
6. De brandstof die onze bezorger verrijdt naar uw adres, vullen wij niet aan. Ook betekent dit dat kilometers die de bezorger rijdt naar uw adres, tellen als gereden kilometers binnen uw kilometerbundel.

Met deze extra optionele service kunt u uw Private Lease auto onder bepaalde voorwaarden kosteloos vervroegd inleveren. Dus zonder het betalen van beëindigingskosten. In de volgende gevallen zijn er met Private Lease FLEX geen beëindigingskosten verschuldigd:

 • U maakt al langer dan 1 jaar gebruik van uw Private Leaseauto.
 • U heeft tot het moment waarop u de auto wil inleveren aan alle voorwaarden voldaan die bij deze overeenkomst horen.
 • U heeft minder inkomsten en u kunt de bedragen voor deze Private Leaseovereenkomst niet meer betalen.
 • U heeft minder inkomsten door een of meer van de volgende oorzaken:
  • De eerste contractant is overleden
  • U bent gedwongen ontslagen, buiten uw schuld
  • U bent voor 80% arbeidsongeschikt
  • U bent gescheiden of u hebt een geregistreerd partnerschap ontbonden
  • U bent geëmigreerd
 • U kunt schriftelijk aantonen dat één van de hierboven genoemde situaties voor u van toepassing is. Ook kunt u aantonen dat de situatie pas is ontstaan, nadat u in de Private Leaseauto bent gaan rijden. Voorwaarde is dat u aantoonbaar verlies van inkomen heeft en dus de maandtermijn van uw Private Lease auto niet meer kunt bekostigen. U moet dit wel met overtuigend bewijsmateriaal aan tonen aan ons. En u heeft verder aan alle lopende verplichtingen van uw Private Lease contract voldaan. Private Lease Flex geldt voor de eerste contractant in het contract.

De all-riskverzekering die is opgenomen in het Citroën Private Lease-contract heeft een vaste lage premie. Dit houdt in dat u bij schades geen hoger Private Lease-tarief gaat betalen. Uw eventuele schade historie heeft geen invloed op de verzekeringspremie. Toegankelijk en transparant. Bij Citroën Private Lease, kunt u kiezen uit een eigen risico op de verzekering van €225 of €450 per schade. Gedurende de lease periode wordt u niet geregistreerd in de Roy Data. Na afloop van het lease contract kunt u bij onze verzekeraar een schadevrijverklaring opvragen.

Ja, dat kan. Naast de Allrisk-verzekering (deze zit standaard in de Private Lease-overeenkomst) is het mogelijk een Ongevallenverzekering Inzittenden (OVI) en een Schadeverzekering Inzittenden (SVI) af te sluiten. Deze twee verzekeringen worden als één pakket aangeboden. Hieronder staat de toelichting per verzekering.

Bij overlijden of blijvende invaliditeit na een ongeval wordt een vast bedrag uitbetaald. Dit geldt voor u als bestuurder en uw eventuele medepassagiers. Bij algehele invaliditeit €30.000 en bij overlijden €15.000.

Na een ongeval ontvangen u als bestuurder en uw medepassagiers de werkelijk geleden schade. De inkomstenderving en het verlies van particuliere zaken die ten tijde van het ongeval in de auto aanwezig waren worden vergoed. Dit tot een maximum van €1.000.000.

Indien u de volledige gegevens aanlevert bij uw aanvraag, ontvangt u uiterlijk binnen een week bericht van Citroën Private Lease. Zie vraag 'Welke persoonlijke documenten moet ik uploaden dan wel naar jullie sturen zodat de aanvraag gedaan kan worden?' onder 'Online een auto aanvragen' voor de juiste documenten.

Nee, deze kosten zijn niet opgenomen in het leasetarief. Hiervoor ontvangt u achteraf een factuur via Citroën Private Lease.

Dit is een budget per werknemer waarmee je werkverkeer kan financieren. Dit zijn kosten om naar je werk te reizen, maar ook het verkeer naar eventuele klanten en relaties. In veel gevallen ontvangt de werknemer een maandelijks bedrag. Het geld dat je niet gebruikt voor vervoer mag je vaak houden. Bij een tekort zul je dit zelf moeten bijdragen. Het is dus belangrijk dat je kosten goed inzichtelijk en te managen zijn.

Je bedrijf zit niet ‘vast’ aan een meerjarig leasecontract en jij hebt zelf meer keuzevrijheid en flexibiliteit. Je kunt bijvoorbeeld milieubewuster rijden door vervoer te kiezen met minder CO2-uitstoot. Klik hier voor ons aanbod.

Citroën Private Lease is alleen voor particulieren. Zoekt u een oplossing voor medewerkers of eigen bedrijf? Neem dan contact op met Citroën Financial Lease of Free2Move Lease.

Bij de Citroën dealer kun u een proefrit maken. Deze proefrit kunt u online aanvragen via https://www.citroen.nl/proefrit.html.

Ja, u kunt via uw Citroën dealer accessoires tegen meerprijs toevoegen met Citroën Private Lease. Bespreek dit met uw dealer.

Uiteraard laat u het onderhoud doen bij de expert: uw (erkende) Citroën-dealer. Dit is ook verplicht binnen de Citroën Private Lease-overeenkomst. U bent vrij in de keuze van de vestigingsplaats van een Citroën-dealer.

Ga terug naar het overzicht